lauantai 27. lokakuuta 2012

Venetsia

Suunnattiin viime viikonloppuna Venetsiaan, tähän niin ylistettyyn romanttiseen vajoavaan kaupunkiin. Noh, vaikka elelläänkin jo lokakuuta Venetsia oli yksi pahimmista turistirysista Italiassa. Sääkin oli sumuinen, mutta muuten oli suhteellisen lämmintä. Kierreltiin turistirysät läpi, persoonallisimpia olivat kuitenkin autiot kadut vähän kauempana turistien valtaamista alueista. Onneksi oltiin lueskeltu Venetsian hinnoista jo etukäteen, joten välteltiin kahviloita pääaukiolla. Joku oli maksanut kahvista 9€ plus muita ihmeellisiä kuluja samassa laskussa (elävän musiikinlisä yms.).


En kuvailisi Venetsiaa ehkä romanttisimmaksi kohteeksi, esim gondoli-ajelu olisi maksanut 80€. Päätettiinkin ottaa mieluummin vesibussi, maksoi 7 € ja nähtiin millaisia "teitä" Venetsiassa ajellaan. Autojahan ei Venetsiassa ole ja siksi liikkuminen on suhteellisen hidasta. Itse asiassa alkuviikolla ennen matkaa Venetsia oli lisäksi tulvinut kaduille. Joidenkin talojen ulkonäöstä kyllä näki, että ne kärsivät kosteusvaurioista. Rakastuin kuitenkin vesitiet ylittäviin pikkusiltoihin ja siihen ideaan, että veneet olivat suoraan parkissa asuntojen etuovilla. Eikun aamulla veneeseen ja työmatkalle! Venetsia ei kuitenkaan ehkä olisi ihanteellisin paikka asua, mutta ehdottomasti yksi "must-see"-kohteista.Tuoreita mereneläviä


Gondolikuskit valmiina rahastamaan!

Vene oman etuoven edessäVesibussissa

Koulu


Venetsia oli kyllä tosi persoonallinen kaupunki, harvoja kaupunkeja on taidettu rakentaa vetten päälle. :) Ja pakkohan siellä oli käydä kuin näin lähellä ollaan! Varmasti paremmalla säällä, lisäajalla ja vähemmällä turistimäärällä kaupunki olisi tehnyt paremman vaikutuksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti